dinsdag 31 januari 2017

Pakketjes en projectjes

Vandaag kwamen er twee bijzondere pakketjes met de post: 1. een doosje met haakkatoen voor een dekentje. 2. Een bouwpakket voor een bed.

Het katoen is voor een tweede dekentje. Nu dit is gearriveerd kan ik het bolletjesrandje afmaken en aan deken nr.2 beginnen die er ongeveer net zo zal uit zien.

Het was nog een hele toer om die wol te krijgen. Ik had niet alles in één keer besteld. (Reminder voor de volgende keer: altijd meteen bestellen wat je nodig hebt!!!) Of bedacht ik pas later dat ik een tweede dekentje wilde? Ja, volgens mij was dat het.

Al hakend voor toekomstig broertje of zusje, kwam S. naast me staan. "Deed je dat toen ook voor mij?" Ja, inderdaad, voor S. heb ik toen ook een dekentje gehaakt. En nog steeds slaapt hij niet zonder. Hij is verzot op zijn 'mamma-dekentje'.

Nu is het alleen zo, dat zijn dekentje toen ongeveer het eerste was wat ik ooit gehaakt heb en nou niet echt van de beste kwaliteit. De eindjes ravelden al snel, omdat ik nog niet goed kon afhechten. De gevoelswaarde is enorm, maar het dekentje zelf...

Het contrast met het nieuwe dekentje werd ook wel erg groot: eentje heel mooi en eentje geraveld en drie keer hersteld...Dus vandaar het idee om twee bijna identitieke dekentjes te maken. S. vond het in theorie een goed idee. Kijken hoe het straks uitpakt...of het oudtandse dekentje favoriet blijft of dat het nieuwe met open armen omhelsd wordt. S. heeft er zelf voor gekozen dat hij het pas wil krijgen als broertje of zusje 'm ook krijgt.


 Afbeeldingsresultaat voor vlag zuid afrika

Anyway...de kleuren zijn een soort verwassen tinten van de kleuren van de Zuid-Afrikaanse vlag: rood (koraal), groen, zwart (donker grijs), wit (creme), geel (mosterdgeel), blauw (denimblauw). Ik vond ze van gerecycled katoen op internet.

Echter, toen ik vorige week het katoen voor nog een dekentje wilde bestellen, bleek bij geen enkele online winkel in Nederland het complete kleurenpalet aanwezig te zijn. Omdat het gerecycled was, was deze kleurserie een limited edition die niet meer opnieuw gemaakt werd. Dat was schrikken! De kleuren waren nogal essentieel omdat ze van de Zuid-Afrikaanse vlag afgeleid zijn. Ik kan niet zomaar blauw laten vervallen bijvoorbeeld. Ook een combi van bestelling leverde niet alle kleuren op. Uiteindelijk moest ik het uit Duitsland halen. De verzendkosten waren hoger dan de kosten van het katoen en op de betaalinstructies in het Duits was het even zweten... maar dat gaf niet: het is gelukt! En vandaag kwam het met de post. Na zoveel moeite ben ik extra blij met het katoen.Tweede bed

Het bed dat gearriveerd is voor broertje/zusje, is hetzelfde bed als waar S. nu in slaapt. Het is een neutraal bed van steigerhout. Pas geleden hebben we dubbel beddegoed gehaald in neutrale kleuren: zandkleur met wit geblokte overtrekken, een taupe kleurige quilt met kussen en een creme sierkussen. Omdat we willen proberen om de kinderen in het begin bij elkaar op de kamer te laten slapen hebben we voor een mooi rustig resultaat twee dezelfde bedden met twee keer dezelfde opmaak. Mocht het dan een meisje zijn dan kunnen we er met een roze kussentje of iets dergelijks snel een draai aan geven. Is het een jongetje dan kan het zo blijven en kunnen we eventueel nog wat industrieels ofzo erbij doen.Projectjes

Hieronder wat schetsjes voor een 'quilt op hout'. Het nieuwste projectje voor de gedeelde kinderkamer. Inspiratie kwam van Pinterest, zie hieronder (gaat dan alleen om de schilderijtjes, niet om de rest vd babykamer :-) ).


Barn quilt - white & stained wood:  

Adres: https://www.etsy.com/shop/TheWoodenTriangle?section_id=18473128&ref=shopsection_leftnav_1

Schilderijtjes:  

Project Nursery - nursery 3 lbeinc:  

Adres: http://projectnursery.com/projects/white-gender-neutral-nursery/#_a5y_p=4388727

Ondertussen is Eize aan het begangen en schilderen geslagen. Het doet ons allemaal op de een of andere manier goed om lekker met het kamertje bezig te zijn. Persoonlijk heb ik de laatste maanden te kampen gehad met minder energie door allerlei oorzaken, maar ik vind het heerlijk om op mijn eigen tempo bezig te zijn met haken en nu met quilt-schilderijtjes ontwerpen en maken. Het is fijn dat Eize het grote behang- en schilderwerk op kan pakken en het bed kan timmeren. Ook S. heeft geholpen met behang trekken. Momenteel wachten we op overschilderbaar behang (post) zodat we het wandje naast S.'s bed ook kunnen behangen en schilderen.


 Zo bereiden we ons allemaal praktisch voor op de komst van ons tweede kindje. Hoewel...in de tussentijd hebben we het tweede bed maar even logeerbed genoemd. Om straks elke avond naar een leeg bed van broertje/ zusje te moeten kijken is misschien wat al te confronterend. 


Links is ruimte voor het tweede bed. Daartussen moet nog een leuk ladenkastje komen.

Andere activiteiten

Voor de rest is het heerlijk om tussendoor foto's en youtube-filmpjes van toeristische bestemmingen/ uitjes in Zuid-Afrika te bekijken: Bela Bela, Pilanesberg, Sun City, Zita Park, etc. Mochten we weer in de buurt van Pretoria zitten dan zijn we nu al veel beter voorbereid dan de vorige keer. Mochten we heel ergens anders naartoe moeten, dan hebben we in ieder geval een hele boel plezier gehad aan het orienteren lol. 

Misschien dat we in de komende tijd ook willen deelnemen aan een wachtgroep. Het is bijzonder om te merken hoe anders we de wachttijd deze keer meemaken en tegelijk is het gevoel ook voor een groot deel hetzelfde. Maar het maakt een wereld van verschil dat we al een beetje weten waar we naartoe gaan qua land en cultuur. 

Dat maakt dat we soms ook een beetje heimwee voelen naar bepaalde plekken. We proberen er niet teveel over te praten waar S. bij is, maar soms kan je jezelf niet bedwingen en praat je opeens over de pancakes van het pannekoekententje in de buurt van het gastenverblijf. Dat soort dingen. Goede dingen. Een beetje sentimenteel enzo... haha, terwijl we de eerste keer bij vlagen ook wel heel graag weer terug naar Nederland wilden om ons gewone leventje weer op te pakken. Maar toch...het is het land van je kind: prachtig, warm, zonnig, fascinerend én je hart ligt er ook...ondanks de hekken en de onveiligheid die er ook zijn. 


 Wat is het fijn om alvast te dromen van straks. En elke avond een gebed op te zenden voor ons tweede kindje. Want ergens onder dezelfde hemel is het misschien al geboren, aan het opgroeien en aan het toegroeien naar het leven in een gezin. Nog even geduld...

Hartelijke groeten,

Annemieke

1 opmerking:

 1. Wat fijn te lezen!! Pols geen pc gehad of ook wel of tijd en zieken.
  O we bidden met jullie mee, dat Hij op Zijn tijd opnieuw de kinderzegen wil geven.
  Vanochtend was ik wat down en inde auto begon de cd met Psalm 121. Sla de ogen naar het gebergte heen. Vanwaar ik dag en nacht des Hoogsten bijstand wacht.
  Wensen jullie deze psalm toe!
  Love, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen