donderdag 22 december 2016

Vóór Kerst!Kijk eens wat voor Kerst gelukt is!!!

Wij zijn er erg blij mee. De laatste stap voor het voorstel, normaal gesproken. 

 
Het bericht kwam gisteren, toen ook onze bomen en struiken/ planten kwamen. Wat bijzonder om met de kweker over de oude perenboom te praten: "Het eerste jaar geeft íe misschien nog niet zoveel vrucht, maar het tweede jaar dan komt dat wel goed!" Zo bijzonder om te denken....wie zou er over twee jaar bij zijn als we een perenoogst hebben?


Bijkomend voordeel: de boom zal ons -vooral in de zomer- wat privacy in huis geven en trekt de aandacht weg van glasbakken etc. op het plein tegenover ons. Maar goed, dat heeft allemaal natuurlijk niets met adoptie te maken haha. Moeilijk om te focussen. We zijn gewoon erg blij met alles. De tuin is ons grote project nu. Volgende week krijgen we hulp van Annemieke's broer met verder inplanten en aftoppen van de taxus etc. Het is wel een beetje net zoals de adoptie: een project van planten, alles goed verzorgen en afwachten maar. We zijn zo benieuwd hoe alles in de lente zal gaan bloeien!

 
Ondertussen in no time het boek Tolbos van Irma Joubert gelezen. Een aanrader! Het speelt in de jaren '70 en '80. Al lezend lijkt het onbegrijpelijk dat de systemen van het communisme in de Sovjet Unie en de Apartheid in Zuid-Afrika nog maar zo kort verdwenen zijn. Het lijken totaal andere werelden en tijden dan de onze. Joubert trekt je helemaal het verhaal in; het kan je, je nachtrust kosten :-) Wat aan dit boek bijzonder is, is dat het ingaat op de verhoudingen tussen zwart en wit in Zuid Afrika en dat je het land en haar geschiedenis iets beter leert kennen. Soms is het ook verwarrend, want goed en fout, wit of zwart, ... vaak is het niet zo duidelijk.


En nu dus echt: de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar en gezegende Kerstdagen!

Eize, Annemieke en Seth

african american christmas | Christmas Blessings - African American Christmas Cards:

3 opmerkingen:

 1. Echt fijn dat het net vóór Kerst tóch weg is - en zo rond de kerstdagen aan zal komen daar. Een mooi kerstcadeau voor Abba - een paar goede ouders en een fijne grote broer in de aanbieding! :-)
  Gods zegen voor jullie in deze wachttijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vis de site van Josee kwam ik op deze site en lees ik jullie grote nieuws! Super dat jullie weer de papieren mochten gaan verzamelen, en geweldig dat ze verstuurd zijn.
  Het grote wachten is weer begonnen.
  Geniet van de wachttijd, geniet van het verlangen naar, het toeleven naar jullie jongste. Het wachten is behoorlijk pittig, maar op Gods tijd komen jullie bij elkaar.
  Groetjes van Antoinette.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel fijn dat de papieren nu hier in ZA zijn, heerlijk gevoel moet dat zijn. Die bijzondere soort spanning kan nu beginnen.
  Goed zeg, dat jullie van de wachttijd ook een museumtijd maken. Geniet maar, en droom over jullie tweede kindje.
  Groetjes, Rinette

  BeantwoordenVerwijderen