maandag 31 oktober 2016

Adoptiestress - perspectief

" Wauw! We zijn nog maar anderhalve week verder..." Voor mijn gevoel zijn we al weken bezig informatie te verzamelen, te schrijven en bij iedereen aan te kloppen. Maar dat gevoel klopt dus voor geen meter, zie ik net. Ik kijk even op de agenda op mijn scherm en zie dat we nog geen twee weken bezig zijn.

Bijna twee weken geleden, onderweg naar Den Haag, naar Wereldkinderen.

 Deze ronde, deze keer, voelt het voor ons heel anders dan de eerste keer bij Seth. Toen waren we zó blij dat we ein-de-lijk wat mochten dóen! Nu voelen we meer druk. Allebei voelen we de drang om zo snel mogelijk alles in orde te maken. Alsof het nodig is dit z.s.m. te doen. We gaan dan ook eigenlijk als een speer. Dat kan ik nu zeggen, nu ik alles even verstandelijk in perspectief zie. Want, eerlijk is eerlijk, we zijn toch al wel halverwege met alles. En dat in 1,5 week! Om het in perspectief te zien: we hebben er 3 maanden voor (maar als je het eerder aanlevert, wordt het eerder verstuurd!) . Het levert wel een muisarm en wat emoties her en der op, maar we gaan voorspoedig. Wat zullen we blij zijn als het allemaal klaar voor verzending is!

Vandaag was dus even een reality check. " Het gaat eigenlijk heel goed!" Soms moet je dat ook even tegen jezelf zeggen.

infertility picture quotes | Let your HOPE keep you joyful, be PATIENT in your troubles, and PRAY ...:  
Romeinen 12:12 (De Bijbel) - Goede reminder voor deze tijd! Maar eigenlijk altijd :-)

Door de stress van het verzamelen en bij instanties, werkgevers etc. achter papieren aan zitten - en dat de gemeente je drie dubbele afspraak dan niet in het systeem heeft staan- enzovoorts... vergeet je soms te genieten van het proces. Maar gelukkig hadden we zaterdag een afspraak die héél erg leuk was en waar ruimte was om te genieten: een foto shoot! Met een fotograaf (v) die zelf ook bekend is met het adoptieproces. Wat was het leuk! Eize, Seth en ik hadden nog nooit eerder een echte foto shoot gedaan. We zijn naar de Reeuwijkse plassen gegaan alwaar het heerlijk weer was! We namen direct wat picknickspulletjes mee voor tijdens en na de shoot. De gouden herfstblaadjes maakten het helemaal af.

Moet zo'n shoot? Is het noodzakelijk? Nee. Maar het is wel héél leuk! We hadden bordjes bij ons met teksten als 'waiting for you' en 'love makes a family', een globe en andere leuke attributen. We zijn natuurlijk super benieuwd naar het resultaat. Nog even geduld! En dan hopen we het ook een beetje te verwerken in ons fotoboek voor Zuid-Afrika (waar vooral ook veel 'gewone' foto's in komen.) Nog even wachten dus...maar hier alvast een voorproefje!

1 opmerking:

  1. Heerlijk meid om weer mee te mogen lezen in dit proces! Heeeeeeeel veel zegen toegewenst en doe maar zo "a"sociaal als nodig is ;)... LIefs Ilse

    BeantwoordenVerwijderen